fbpx
Сьогодні
Відео 22:06 18 Лис 2018

Проти диктатури: в Мадриді активістки Femen спробували зірвати акцію прихильників Франко

Три активістки руху Femen у неділю, 18 листопада, провели протестну акцію в Мадриді, де прихильники колишнього іспанського диктатора Франсіско Франко зібралися з нагоди річниці його смерті (помер 20 листопада 1975 року).

На оголених грудях кожної з дівчат був напис "легальний фашизм – національна ганьба", повідомляє іспанська газета El Mundo.

На їхніх спинах були написи "Стоп 20N". Поліції вдалося швидко ізолювати дівчат від агресивно налаштованих проти них протестувальників та уникнути зіткнень, зазначає видання.

Шанувальники Франко – зазвичай, представники радикальних націоналістичних рухів – збираються напередодні 20 листопада кожного року. В їхніх рядах ця дата має усталену назву 20N (20 de noviembre), оскільки 20 листопада не лише помер Франко, а й був страчений (у 1936 році) Хосе Антоніо Прімо де Рівера, засновник націоналістичної партії Фаланж Еспаньола.

Цього року акція пройшли на тлі планів уряду Іспанії ексгумувати та перепоховати останки диктатора. Сім'я колишнього диктатора та противники ексгумації вважають, що це рішення є політичною маніпуляцією.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: