fbpx
Сьогодні
21:04 16 Лис 2018

Польська православна церква заборонила "молитовні контакти" з УПЦ КП та УАПЦ

Фото ПАПЦ

Польська автокефальна православна церква (ПАПЦ) заборонила духовенству своєї церкви "молитовні контакти" з представниками УПЦ КП та УАПЦ.

Про це йдеться в офіційному комюніке ПАПЦ від 15 листопада за результатами Собору єпископів цієї церкви, інформує Orthodox.pl.

"Відбулося ознайомлення з нинішньою церковною ситуацією в Україні. Прийнято резолюцію № 341 п.7: …III. Cвятий собор єпископів забороняє духовенству Польської автокефальної православної церкви вступати в літургійно-молитовні контакти з так званим "Київським патріархатом" і так званою "Автокефальною церквою", які своїми нинішніми діями спричинили багато зла", – йдеться в заяві ПАПЦ.

Як зазначається, Собор єпископів ПАПЦ закликав скликати зустріч глав усіх православних церков для "спокійного розв'язання питання поділеного православ'я на українській землі".

Згідно з заявою, зберегти православ'я від "складних церковних наслідків у міжнародних масштабах" може лише "дотримання догматично-канонічних норм церкви".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: