fbpx
Сьогодні
11:46 13 Лис 2018

Проти "великої трійки" мобільних операторів відкрили справу через "28-денний місяць"

Антимонопольний комітет взявся за лідерів мобільного зв'язку Київстар, Vodafone Україна і lifecell через недобросовісну конкуренцію.

Про це у Facebоok пише державна уповноважена АМКУ Марія Процишен.

У серпні Київстар, Vodafone Україна та lifecell перевели деякі тарифи на чотиритижневий термін надання послуг. Тобто користувачі платять не за місяць користування послугою, а за 28 днів. За 12 місяців абонентам тарифних планів з 28-денною тарифікацією доведеться оплатити зв'язок 13 разів.

Через це АМКУ зажадав пояснень від операторів.

Компанії відповіли, що законодавством розрахунковий період в один місяць встановлений саме щодо абонентної плати, але вони в розрахунках використовують інше поняття – "плата за пакет послуг", на яке законодавчі обмеження не поширюються.

Проте АМКУ з'ясував, що у внутрішніх правилах кожного з операторів згадується саме "абонентна плата", і навіть при запровадженні 4-тижневого розрахункового періоду вони казали про "абонплату".

"Зважаючи на вищенаведене… було прийнято рішення про відкриття справ проти компаній Київстар, Vodafone Україна та lifecell за ознаками порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції", – розповіла Процишен.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: