fbpx
Сьогодні
10:04 12 Лис 2018

Астрономи вперше виявили планети-сироти у нашій галактиці

Польські астрономи виявили планети-сироти на території нашої галактики – Чумацького шляху.

Про це пише New Scientist.

Планети-сироти, на відміну від більшості існуючих планет не обертаються навколо зірок. Їх набагато складніше виявити, ніж звичайні, оскільки у них немає очевидної траєкторії руху і вони гірше висвітлюються.

Для виявлення нових планет-сиріт астрономи Варшавського університету використовували метод під назвою гравітаційне мікролінзування.

Метод гравітаційної лінзи полягає в спотворенні електромагнітного випромінювання від об'єкта в гравітаційному полі масивного тіла.

Цей принцип працює за аналогією з тим, як звичайна лінза змінює напрямок світлового променя.

При цьому даний метод не дає точно встановити розмір планет-сиріт. Ймовірно, одна з них становить від 2 до 20 мас Юпітера, а інша – до 23 мас Землі.

При цьому вчені повністю не хочуть виключати можливість появи життя на планетах, проте додають, що без світла і тепла від сусідньої зірки це дуже малоймовірно.

Зазвичай планети-сироти, якщо знаходяться в галактиці, обертаються щодо галактичного ядра. У такому випадку період одного року вкрай великий. У разі, якщо планети знаходяться в міжгалактичному просторі, вони взагалі не обертаються щодо будь-чого.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: