fbpx
Сьогодні
17:25 10 Лис 2018

ЄС засудив проведення фейкових виборів у ОРДЛО

Європейський союз вважає проведення "виборів" у "ЛНР" та "ДНР" незаконними та не визнаватиме їх результатів.

Про це йдеться у заяві, опублікованій на офіційному сайті Ради ЄС.

"Згадуючи нашу заяву від 5 листопада 2014 року, ЄС вважає, що "вибори", заплановані на 11 листопада 2018 року на територіях, контрольованих неурядовими організаціями так званих "Луганської народної республіки" та "Донецької народної республіки", є незаконними і не будуть визнані", – сказано в заяві.

ЄС засуджує так звані "вибори" в "ДНР" і "ЛНР", оскільки вони порушують міжнародне право, суперечать "мінським домовленостями" і порушують суверенітет і законодавство України.

Зазначається, що "мінські домовленості" передбачають проведення виборів за українським законодавством, під наглядом і при дотриманні стандартів Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ).

Також очікується, що Росія використовує свій вплив на керівництво бойовиків для виконання ними положень домовленостей, досягнутих в Мінську.

Крім того, ЄС знову заявив про свою повну підтримку незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, нагадав, що реалізація "мінських домовленостей" залишається ключем до політичного рішення конфлікту на Донбасі та наголосив на відповідальності Росії в цьому питанні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: