fbpx
Сьогодні
18:16 10 Лис 2018

У Києві група держслужбовців вимагала хабарі за створення паркувальних майданчиків

У Києві викрили угруповання співробітників Київтранспарксервісу, які налагодили схему вимагання грошей у підприємців за безперешкодне створення паркувальних майданчиків у місті. 

Про це повідомляє прокуратура Києва.

"Організатором злочинного угруповання виявився головний спеціаліст відділу організації роботи відведених паркувальних майданчиків Київтранспарксервіс. Він залучив до корупційної схеми ще двох начальників відділів та головного спеціаліста, які безпосередньо займались оформленням документів на розміщення паркувальних майданчиків, погодженням їх в Управлінні патрульної поліції у м. Києві, проведенням зустрічей з підприємцями, під час яких останні передавали посадовцям неправомірну вигоду за їхні "послуги", – йдеться у повідомленні.

Група з чотирьох осіб, які налагодили незаконну схему, брала від 500 до 700 доларів США за оформлення документів та укладання договору на розміщення одного паркувального майданчика.

Одного з учасників угруповання затримали 9 листопада під час отримання 33 тисяч 600 гривень чергового хабаря. До цього він вже отримав транш у розмірі 14 тисяч гривень. Згодом ще одного учасника затримали в аеропорту після повернення із закордонної поїздки, ще двох фігурантів – у Києві.

Вирішується питання про оголошення підозри затриманим.

корупція

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: