fbpx
Сьогодні
09:37 10 Лис 2018

Родичі жертв катастрофи МН17 просять Трампа вплинути на Путіна: опубліковано лист

Родини загиблих у катастрофі малайзійського літака рейсу MH17 закликали президента США Дональда Трампа змусити російського президента Володимира Путіна дати відповіді щодо цієї катастрофи.

У листі до Трампа, опублікованому в Twitter, родичі 30-ти із 298-ми загиблих пасажирів і членів екіпажу  MH17 пишуть: "Ми маємо право дізнатися, що сталося з нашими рідними".

Лист був розміщений у Twitter Томасом Шансманом, чий 18-річний син загинув у катастрофі MH17.

Жодна країна не взяла на себе відповідальність за збиття літака, пишуть родичі жертв трагедії в листі датованому 28 жовтня.

"Натомість було зроблено кілька явних спроб приховати те, що дійсно відбулося в той жахливий літній день. Спроби посадових осіб Російської Федерації, підтримані та повторені президентом Путіним", – підкреслили вони.

Повний текст листа:

"Президенту Сполучених Штатів Америки. Шановний Дональд Трамп, отримавши новини про можливу зустріч між вами і президентом Росії Володимиром Путіним, ми змушені написати вам. У нас близько тридцяти сімей загиблих в рейсі MH-I7, який в 2014 році був збитий над Україною.

Нещодавно ви назвали вбивство журналіста Джамаля Хашукджі "одним з найгірших прикриттів в історії всіх прикриттів". Поки ми можемо погодитися і з тим фактом, що тривале прикриття 298 вбивств всіх пасажирів і членів екіпажу МН-17 перебуває в тій же категорії. Ніхто не взяв на себе відповідальність. Замість цього було зроблено кілька очевидних спроб приховати те, що дійсно сталося в цей жахливий літній день. Це спроби чиновників Російської Федерації, які підтримував президент Путін.

Хоча ми все ще не можемо знати, в якій саме ролі РФ була причетна до трагедії. Було розміщено кілька версій – і всі були спростовані. Ми всі розуміємо участь Росії, і є докази, представлені Об'єднаною дослідницькою групою. Ми розуміємо, що це конфіденційна інформація, яка доступна для уряду, і яка також повністю підтверджує вищевказане.

На недавнє трагічне і жорстоке вбивство Хашукджі світ дуже різко відреагував, наполягаючи на правді і розкритті усієї інформації щодо цього. Сподіваюся, що ви згодні з тим, що 298 життів пасажирів літака є не менш важливими.

Президент Путін, схоже, наполегливо працює над відновленням поваги до російського народу і до собе, щоб увійти в історію як великий державний діяч. Якщо він дійсно така людина, він повинен розуміти, що приховання історії, особливо очевидних фактів в серйозних злочинах, таких як напад на MH-17, працюють проти досягнення цієї мети.

Як сім'ям, нам потрібно знати, що сталося з рідними людьми. Допоможіть нам у наших законних пошуках. У президента Путіна є відповіді, які ми маємо право чути. Закличте його сказати правду і нагадайте, що ніколи не пізно покаятись.

Робоча група Truth-finding MH-17″

Лист Трампу направили напередодні його зустрічі з Путіним на полях саміту країн Великої двадцятки, який відбудеться в Буенос-Айресі з 31 листопада по 1 грудня.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: