fbpx
Сьогодні
16:21 07 Лис 2018

Депутат від партії Путіна пропонує позбавляти росіян батьківських прав за участь дітей в мітингах

Депутат Держдуми від провладної "Єдиної Росії" Сергій Вострецов запропонував позбавляти батьків прав на виховання дитини, якщо ті будуть брати участь у несанкціонованих мітингах.

Про це передає "Новая газета".

"Якщо батьки не займаються своїми дітьми, може повинен бути сигнал в опіку, щоб вони брали такі сім'ї на контроль. Тобто це сигнал для більш глибокого вивчення – чи потрібно взагалі залишати дітей таким батькам, які своїми дітьми не займаються", – пояснив депутат.

За його задумом, такі поправки можна внести в законопроект про покарання за втягнення неповнолітніх у неузгоджені акції протесту, який вже прийняли в першому читанні.

Вострецов уточнив, що він також вивчить питання і про введення штрафів для батьків за те, що їхні діти приходять на неузгоджені мітинги. Депутат вважає, що достатньо буде штрафу в розмірі 3-5 тисяч рублів.

"Тоді багато хто з малоліток, які сьогодні не відчувають відповідальності, теж будуть уважніше ставитися до того, куди їх втягують і навіщо", – сказав депутат.

Видання нагадує, що 6 листопада депутати Держдуми проголосували в першому читанні за проект закону, в якому прописано введення адміністративної відповідальності за втягнення неповнолітніх у несанкціоновані мітинги.

У документі прописано, що за порушення закону звичайним громадянам загрожує штраф від 30 тис. до 50 тис. рублів, або обов'язкові роботи до 100 годин, чи адміністративний арешт до 15 діб.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: