fbpx
Сьогодні
15:01 01 Лис 2018

Міністр-втікач Ставицький сфальшував документи, щоб отримати паспорт Ізраїлю, - ГПУ

Колишній міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький виявився не етнічним євреєм і отримав паспорт Ізраїлю всупереч закону.

Про це повідомив журналістам генпрокурор Юрій Луценко у Львові, повідомляє Рубрика.

"За нашими даними з місця його народження, міграційна служба сфальшувала його етнічне коріння. Це так, між іншим", – сказав Луценко.

За його словами, ГПУ веде зараз активне листування з Ізраїлем щодо громадянства пана Ставицького.

Генпрокурор також стверджує, що його заступники Анжела Стрижевська та Євген Єнін законно зустрічалися зі Ставицьким у 2016 році в Ізраїлі, аби обговорити питання укладення угоди зі слідством.

"Вони мали з ним зустріч абсолютно законно, щоб роз'яснити можливість угоди зі слідством", – зазначив очільник ГПУ.

Раніше ЗМІ повідомляли, що Ставицький отримав громадянство Ізраїлю і має нове ім'я – Натан Розенберг. Отримання Ставицьким першого ступеню ізраїльського громадянства стало можливим за рахунок його коренів – одна з бабусь Ставицького була єврейкою.

В Україні екс-міністр оголошений в розшук. У травні 2018 року Генпрокуратура завершила слідство відносно Ставицького у справі про заволодіння резиденцією "Межигір'я" і направила обвинувальний акт до суду.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: