fbpx
Сьогодні
Інфографік 14:45 26 Жов 2018

Ахметов за рік розбагатів на $5,3 млрд, - рейтинг Dragon Capital

Фото сайту Досьє

Рінат Ахметов посів перше місце в рейтингу найбагатших українців, при цьому продемонстрував вражаючу динаміку зростання статків.

Відповідний рейтинг склала інвесткомпанія Dragon Capital та журнал "Новое время".

Сто найбагатших українців рейтингу багатіють у 12 разів швидше, ніж зростає ВВП країни. Причому темп приросту їх статків за останній рік лише збільшився.

Завдяки зростаючому попиту на метали статки Ахметова зросла відразу на 76%. Ахметов за рік став багатшим на $5,3 млрд.

За Ахметовим в рейтингу йдуть Віктор Пінчук ($ 2,7 млрд), Володимир Новинський ($2,3 млрд), Геннадій Боголюбов ($1,6 млрд), Ігор Коломойський ($1,6 млрд), Петро Порошенко ($1,1 млрд), Костянтин Жеваго ($1,1 млрд), Юрій Косюк ($908 млн), Олексій Мартинов ($904 млн), Олександр і Галина Гереги ($843 млн).

Цього року до рейтингу Топ-100 найбагатших потрапили семеро нових фігур.

Найзаможніший з них – Володимир Галантернік, людина, яку називають неформальним господарем Одеси.

Цей вкрай непублічна бізнесмен живе у Великобританії, але через ланцюжок різних фірм контролює низку найбільш активів рідного приморського міста.

Так, за даними одеських активістів, Галантерніку підвладний знаменитий ринок Привоз, а також зона відпочинку Аркадія-Сіті і низка будівельних компаній.

До рейтингу вперше потрапили і два столичних забудовника – Максим Микитась та Володимир Зубик. Перший – як співвласник компанії Укрбуд, другий – компанії Інтергал-буд.

Обидві фірми входять в число лідерів столичного ринку.

Ще одна пара новачків Топ-100 – В'ячеслав Климов і Володимир Поперешнюк, власники "Нової пошти". Бізнесмени, капітали кожного з яких Dragon Capital оцінив в $102 млн, створили своє підприємство з нуля і без участі в приватизаційних конкурсах, чим відрізняються від переважної більшості учасників рейтингу найбагатших.

Рейтинг 100 найбагатших українців Рейтинг 100 найбагатших українців

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: