fbpx
Сьогодні
10:22 17 Жов 2018

В Австрії судять радикалів, які закликали Путіна ввести війська в країну

В Австрії розпочався судовий процес над членами підпільної радикальної організації Staatenbund Osterreich ("Конфедерація Австрії").

Про це передає Укрінформ.

Лідерка цієї організації Моніка Унгер зверталася до президента РФ Володимира Путіна з проханням ввести війська та передати їй владу в країні.

"Чи не міг би він ввести війська до Австрії і потім передати їй владу", – заявила сторона обвинувачення під час процесу в кримінальному суді Граца (федеральна земля Штирія).

Прихильники Staatenbund Osterreich належать до так званих Staatsverweigerer ("ті, які заперечують державу") – осіб, які не визнають законів держави, створюють паралельне суспільство, підпільно виготовляють свої посвідчення особи, водійські права та інші "документи" й "довідки".

Згідно з даними австрійської прокуратури, всього в Австрії налічується близько 2700 прихильників "Конфедерації Австрія".

Лідер цієї організації  Моніка Унгер, колишній місцевий політик від ультраправої "Австрійської партії свободи"(FPO). Вона разом з іще 26 особами була затримана під час рейдів по всій країні у квітні минулого року.

Наразі перед судом постали 14 членів організації. Вони обвинувачують у державній зраді, участі у ворожому до державі утворенні, а також в шахрайстві (члени організації платили різноманітні внески, які концентрувалися в руках лідера).

За інформацією прокуратури, обвинувачені планували створити "перехідний уряд" за допомогою військових. З цією метою вони комунікували з військовими, спонукаючи їх долучитися до спільної справи.

Також планувалося заарештувати членів федерального та земельного урядів, інших представників влади: з цієї метою з серпня 2016 по квітень 2017 року було видано навіть "ордери на арешт" 216 осіб.

Зазначається, що саме після того, як військових не вдалося залучити, "президент" Моніка Унгер і зверталася з листом до Путіна ввести війська, де, зокрема, скаржилася, що "австрійські чиновники не сприймають її серйозно".

Надалі члени організації почали здійснювати кампанію залякування чиновників, розсилаючи їм, зокрема, листи з погрозами.

У квітні 2017 року також планувалося захопити місцевий суд у Граці, щоб там вчинити "народне правосуддя", заявили в прокуратурі Австрії.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: