fbpx
Сьогодні
Відео 09:01 16 Жов 2018

У прокат виходить фільм "Донбас", який представлятиме Україну на премії Оскар

Вже 18 жовтня у прокат Україною виходить фільм Сергія Лозниці "Донбас", який розповість історію про події на сході в 2014 році.

Стрічка присвячена подіям на сході України, була вперше показана в рамках програми Особливий погляд Каннського кінофестивалю, де її режисера відзначили нагородою.

13 коротких сюжетів показують панораму життя на окупованих територіях: від трагедії до комічного фарсу.

"Зелені чоловічки" не можуть пригадати назви свого "рідного містечка" і розповідають нісенітниці, німецького журналіста на блокпосту зустрічають криком "фашиста зловили!". Тут грають весілля і влаштовують майданні розправи, а там експропріюють на благо "республік" машини і гроші, інші живуть в підвалах, рятуючись від обстрілів.

Український оскарівський комітет обрав Донбас в якості національного претендента на премію Оскар за кращий фільм іноземною мовою й успішно пройшов кваліфікацію.

Також фільм включений в лонг-лист премії Європейської кіноакадемії.

Сергій Лозниця – це один з небагатьох відомих за кордоном українських режисерів.

Його фільм "Щастя моє" (2010) став першою українською стрічкою часів незалежності, яка брала участь в конкурсі Каннського фестивалю. Також в офіційній програмі Канн відбулися прем'єри інших картин Лозниці – "Майдан" (2014 року) і "Лагідна" (2017).

А от його документальна картина Аустерліц була номінована на премію Європейської кіноакадемії за кращий документальний фільм 2017 року.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: