fbpx
Сьогодні
21:16 16 Жов 2018

Напад на Гандзюк: суд у Херсоні відпустив уже третього учасника замаху

Ще одного підозрюваного у нападі на херсонську активістку Катерину Гандзюк відправили під домашній арешт. Такий запобіжний захід для Віктора Горбунова обрав Херсонський міський суд сьогодні, 16 жовтня.

Про це повідомляє INSIDER із зали суду.

Клопотання про зміну запобіжного заходу подали адвокат підозрюваного та прокурор, мотивуючи це тим, що Горбунов із самого початку погодився співпрацювати зі слідством, розповів все, що знав.

Слідством встановлено, що Віктор Горбунов за попередньою змовою із Торбіним, Вишневським, Васяновичем та Грабчуком, діючи за раніше обговореним планом, придбав у місті Каховка дві пляшки сірчаної кислоти, якою 31 липня зловмисники облили Катерину Гандзюк.

За словами підсудного, наміру вчиняти кримінальне правопорушення він не мав, отож одразу вказав на всіх учасників злочину. Клопотання про зміну запобіжного заходу на домашній арешт Горбунов обумовив тим, що має вагітну громадянську дружину.

"Я прошу суд прийняти таке рішення, оскільки хочу допомогти своїй цивільній дружині народити здорову дитину. Вона вже на 6 місяці вагітності. Двоє підозрюваних вже на домашньому арешті (Васянович та Вишневський – прим.ред.), вони не вчинили ніяких правопорушень за цей час. Я не мав наміру робити чи навіть йти до кримінального правопорушення, одразу надав всі свідчення", – зазначив він.

Порадившись, суд постановив задовольнити клопотання та змінив запобіжний захід із тримання під вартою на домашній арешт.

Нагадаємо, що у справі Гандзюк наразі є п'ять затриманих, яких підозрюють в організації та вчиненні замаху. Це Віктор Горбунов, Сергій Торбін, Володимир Васянович, Микита Грабчук та В'ячеслав Вишневський. Всі, окрім Сергія Торбіна, зізнались у скоєному.

Раніше суд змінив запобіжний захід із тримання під вартою на домашній арешт для Володимира Васяновича та В'ячеслава Вишневського.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: