fbpx
Сьогодні
22:22 14 Жов 2018

Моряк затриманого Росією українського судна повертається на похорон матері, - омбудсмен

Член екіпажу судна ЯМК-0041 Геннадій Отичко, затриманий ФСБ Росії в акваторії Чорного моря і незаконно утримуваний на території окупованого Криму, перебуває на підконтрольній Україні території. 

Про це повідомила у Facebook уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

Раніше Денісова закликала РФ відпустити Геннадія Отичка, аби він побував на похороні своєї матері.

Отичко просив її особисто "задіяти усіх, кого можна і на будь-яких умовах, щоб повернутися додому хоча б на півдня". Без закордонного паспорту, який у нього вилучили під час затримання іще в травні, українець не міг виїхати з Криму.

За словами Денісової, Геннадій зараз повертається в Очаків.

"Мої представники супроводжують його додому. Коли він туди дістанеться, Геннадій пообіцяв подзвонити мені та розповісти про проблеми та потреби. Я всіляко допомагатиму Геннадію та підтримуватиму його", – написала омбудсменка.

Щойно говорила з членом екіпажу судна "ЯМК-0041" Геннадієм Отичком. Він уже на підконтрольній Україні території, повертається в Очаків. Мої представники супроводжують його додому. Коли він туди дістанеться, Геннадій пообіцяв подзвонити мені та розповісти про проблеми та потреби.Я всіляко допомагатиму Геннадію та підтримуватиму його.

Posted by Людмила Денісова on Sunday, October 14, 2018

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: