fbpx
Сьогодні
17:58 14 Жов 2018

Денісова просить Росію дати утримуваному в Криму моряку попрощатись з померлою мамою

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова закликає РФ відпустити незаконно утримуваний на території окупованого Криму екіпаж судна ЯМК-0041.

Про це вона повідомила у Facebook.

Нагальна потреба у звільненні екіпажу пов'язана зі смертю матері одного з членів екіпажу Геннадія Отичка.

«Проблема в тому, що зараз Геннадій не може з нею (мамою –ред.) попрощатися. Його закордонний паспорт, як і в інших членів екіпажу, забрали ще на початку травня. Тепер чоловік не може виїхати з анексованого Криму на похорон матері. Зараз він просить мене задіяти усіх, кого можна і на будь-яких умовах, щоб повернутися додому хоча б на півдня», – додала обмудсмен.

Вона заявила, що використовує усі можливі способи впливу на РФ, але всі контакти Уповноваженого в РФ Тетяни Москалькової не відповідають.

Вимагаю від РФ відпустити незаконно утримуваний на території окупованого Криму екіпаж судна «ЯМК-0041».Учора в одного…

Posted by Людмила Денісова on Sunday, October 14, 2018

Нагадаємо, що 25 березня в Азовському морі українськими прикордонниками було затримано кримське риболовецьке судно Норд під прапором РФ за порушення порядку виїзду з тимчасово окупованого Криму.

4 травня російські силовики захопили в акваторії Чорного моря українське риболовецьке судно ЯМК-0041. Судно і екіпаж з п'яти громадян України доставлені на територію анексованого Криму.

10 травня російські прикордонники затримали в Азовському морі судно з двома рибалкамибез документів і доставили їх в порт Єйська.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: