fbpx
Сьогодні
11:40 12 Жов 2018

Британія розкрила участь ГРУ в кібератаці на київське метро та аеропорт Одеси

Британія передала Україні інформацію щодо участі ГРУ Росії в кібератаці на Київський метрополітен і одеський аеропорт у жовтні 2017 року.

Про це заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян, пише прес-служба відомства.

"Надана Національним центром кібербезпеки Великої Британії інформація свідчить про участь фахівців ГРУ Російської Федерації в атаці на підприємства в жовтні 2017 року", – йдеться у повідомленні.

За словами Омеляна, немає гарантії, що спроби виведення з ладу критичних підприємств галузі не повторяться

"Міжнародний аеропорт "Одеса" та Київський метрополітен вже впроваджують низку проектів "цифрової трансформації", – запевняють у Мінінфраструктури.

Нагадаємо, Нідерланди та Велика Британія виступають за впровадження нових санкцій ЄС проти Росії за кібератаки.

Захід звинуватив російську військову розвідку в управлінні глобальними кібератаками, спрямованими на установи від спортивних антидопінгових органів до АЕС та лабораторій з дослідження хімічної зброї.

4 жовтня стало відомо, що четверо співробітників ГРУ РФ намагалися викрасти у малазійської влади дані міжнародного слідства у справі катастрофи малайзійського "Боїнга" на сході України, за що їх пізніше вислали з Нідерландів.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: