fbpx
Сьогодні
19:00 11 Жов 2018

Філарет: Українська православна церква скличе об'єднавчий собор

Відбулося засідання Священного синоду на чолі з Варфоломієм, на якому розглядалося українське питання.

Про це розповів патріарх УПЦ КП Філарет, передає кореспондент "Рубрики".

Він зазначив, що українська Церква отримає Томос після об'єднання церков.

"Потрібно об'єднатися двом церквам в одну церкву. Для того щоб об'єднатися, треба було виконати деякі дуже важливі речі", – заявив Філарет.

"Мається на увазі анафему, яку наклали на мене архієрейський собор за те, що ми законно на Помісному соборі висловили бажання мати в Україні автокефальної церкви на тій підставі, що Україна стала незалежною державою. Для цього потрібно було зробити недійсною ту анафему політичну, яку в мене наклали. і ось тепер прийшов час коли Священний Синод відновив і мою діяльність, і діяльність єпископів, і діяльність віруючих. Таїнства, які ми робили визнаються дійсними таїнствами – не тільки зараз, але і за всі минулі роки", – підкреслив він.

За його словами, тепер це рішення про недійсність усіх цих заборон дає можливість УПЦ КП об'єднатися з архієреями Московського патріархату, які захочуть. А також об'єднатися з автокефальною церквою.

"Тепер ми архієреї всіх трьох церков церковними, канонічними, благодатними і при нашій добрій волі можемо об'єднатися в одну Українську православну церкву, яка потім буде визнана Вселенським патріархом", – підкреслив Філарет.

Українська православна церква скличе об'єднавчий собор. Попередню дату об'єднання церков Філарет не назвав.

Раніше прес-секретар УПЦ КП Євстратій (Зоря) повідомив, що Синод скасував анафему чолі УПЦ Філарета і визнав незаконним анексію Київської Митрополії Росією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: