fbpx
Сьогодні
18:05 07 Жов 2018

Птахи на підпитку: жителі штату Міннесоти скаржаться на пернатих бешкетників

Жителів штату Міннесота (США) сколихнула чергова дивина. Мандрівні дрозди, омелюхи та інші птахи у місті Гілберт почали врізатись у лобове скло машин, дерева та людей.

Виявилось, що птахи літають у нетверезому стані, повідомили у CNN.

Це явище пояснила доцент кафедри лісу та екології дикої природи в Університеті Вісконсіна Ганна Піджон: "Птахи справді напиваються. Вони вживають у їжу перестиглі ягоди, від яких п'яніють. Через ранні морози ягоди почали бродити, а печінка птахів не може впоратися з токсинами. І це далеко не поодиноке явище — хоча воно більш характерне для пізньої зими або ранньої весни".

Мандрівні дрозди та омелюхи переважно харчуються плодами, тож вони більше за інших схильні до сп'яніння. Через це птахи втрачають координацію, погано бачать під час польоту і не здатні сховатися від хижаків.

Ганна Піджон порадила всім, хто знайде нетверезу птицю, залишити її в темному місці, наприклад, у коробці доки вона не прийде до тями.

Водночас начальник міської поліції Тай Текар закликав жителів не турбувати правоохоронні органи через птахів напідпитку, а просто зачекати: "тверезіють вони досить швидко", – сказав Текар.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: