fbpx
Сьогодні
Що відбувається 11:27 07 Жов 2018

Інгушетія VS Чечня: зміна кордону та 8-денний мітинг

Фото Reuters

26 вересня глави Чечні та Інгушетії підписали угоду про кордон між республіками, згідно з якою під контроль Грозного перейшла частина Надтеречного району, а Магас отримав територію на кордоні з Малгобецьким районом.

Цьго ж дня в інгушській столиці спалахнув протест проти зміни кордонів.

Незважаючи на невдоволення жителів Інгушетії, місцевий парламент ратифікував договір з Чечнею.

У свою чергу Конституційний суд офіційно став на бік мітингувальників. Тим часом протестувальники оголосили свій мітинг у центр Магаса безстроковим.

На сьогоднішній акції протесту в Магасі активісти збирають підписи під вимогою референдуму з питання про кордон з Чечнею. 40 сторінок з підписами вже опубліковано в соцмережах. У числі вимог мітингу і відставка Євкурова.

Уряд Інгушетії узгодив проведення мітингу проти договору про кордон з Чечнею в період з 8 по 15 жовтня в столиці республіки Магасі.

Про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на представника кабінету міністрів регіону.

"В уряді Інгушетії розглянуто повідомлення про проведення масового заходу (мітингу) з 8 по 15 жовтня в місті Магас на проспекті імені Ідріса Зязікова на площі перед будівлею місцевої телерадіокомпанії", – сказав він.

Організатором мітингу виступає регіональний громадський рух Інгушетії Рада тейпів інгушського народу.

6 жовтня парламент Інгушетії вирішив анулювати договір про адміністративний кордон з Чечнею, його повторно розглянуть у понеділок, 8 жовтня.

Однак пізніше, РИА Новости повідомили, що Народні збори Інгушетії не переглядатимуть закон про затвердження кордону з Чечнею. Про це заявив помічник глави республіки Артем Перехрист.

"Інформації про плани парламенту переглянути питання про угоду у нас немає", – заявив Перехрист.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: