fbpx
Сьогодні
14:31 04 Жов 2018

Угорщина висилає українського консула у відповідь на дії Києва

Угорщина висилає з країни українського консула у відповідь на оголошення персоною нон-грата і висилку угорського консула в Береговому.

Про це заявив глава МЗС Угорщини Петер Сійярто на прес-конференції, повідомляє HVG.hu.

За його словами, він викликав посла України у Будапешті і повідомив їй, що у консула є 72 години, щоб залишити Угорщину в якості відповіді на дії Києва.

"Україна продовжує загострювати конфлікт", – заявив він.

Нагадаємо, у четвер МЗС України повідомило посла Угорщини в Україні Ерно Кешкеня, що консула Угорщини у місті Берегове оголошено персоною нон-грата.

Раніше в українських ЗМІ з'явилася інформація про видачу паспортів Угорщини громадянам України на території консульства Угорщини в Береговому Закарпатської області, а також відповідне відео з прийняттям присяги.

Після прийняття присяги, в якому громадяни називають Угорщину своєю батьківщиною і зобов'язуються служити їй, співробітники дипустанови закликають їх приховувати від державних структур України факт отримання угорського громадянства.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: