fbpx
Сьогодні
12:52 04 Жов 2018

Консула Угорщини в Береговому оголосили персоною нон-грата

Угорський консул з Берегова був оголошений персоною нон-грата і має покинути Україну протягом 72 годин.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ.

Зазначається, що послу Угорщини вручили ноту з інформацією про те, що відповідно до статті 23 Віденської конвенції про консульські зносини 1963 року, у зв'язку з діяльністю, несумісною зі статусом консульської посадової особи, консул Консульства Угорщини в місті Берегове має залишити територію України протягом наступних 72 годин.

"Розраховуємо, що Угорська сторона у подальшому утримуватиметься від будь-яких недружніх кроків по відношенню до України, а її посадові особи – від порушень українського законодавства", – йдеться у повідомленні.

Там додали, що розглядають угорців на Закарпатті як фактор об'єднання у відносинах між країнами і чекають того ж самого від Угорщини.

Нагадаємо, на Закарпатті в місті Берегове консульство Угорщини видавало українцям паспорти і після складання ними присяги на вірність угорській державі наказувало тримати у таємниці факт отримання другого громадянства.

Згодом у МЗС Угорщини заявили, що українці не порушують жодних законів, приховуючи факт отримання другого громадянства. МЗС також відмовилося відкликати консула з міста Берегове.

Міністерство закордонних справ України дало тиждень Угорщині на відкликання їхнього консула з Берегова на Закарпатті, але вони цього так і не зробили.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: