fbpx
Сьогодні
12:01 04 Жов 2018

Парламент продовжив особливий статус Донбасу

Верховна Рада подовжила спеціальний статус для Донбасу до 31 грудня 2019 року.

Про це повідомляє Рубрика.

Парламент ухвалив законопроект №9153 про пролонгацію закону "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей".

За відповідне рішення віддали голоси 245 депутатів з 365. "Проти" проголосували 19 депутатів "Самопомочі", 15 – Радикальної партії Олега Ляшка, 14 – "Батьківщини".

Коментуючи законопроект, перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко зазначила, що пролонгація документа не дасть друзям президента Росії Володмира Путіна з Європи зірвати санкції.

"Це технічний законопроект, який жодним чином не стосується змістів, виключно терміну дії. Закон важливий для наших дипломатів і партнерів в ЄС, він посилить переговорні позиції українського дипкорпусу для пролонгації санкцій проти РФ", – зауважила Геращенко за кілька днів напередодні голосування.

Зазначимо, раніше спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер порадив Україні продовжити закон про статус ОРДЛО, щоби зберегти санкції проти Росії.

Волкер нагадав, що ключові санкції щодо Росії, які діють у Європейському Союзі, прив'язані до виконання Мінських домовленостей, у яких серед іншого йдеться про необхідність збереження особливого статусу непідконтрольної частини Донбасу.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: