fbpx
Сьогодні
Фото, Відео 12:32 04 Жов 2018

Компанія зі США запропонувала NASA проект триповерхового місячного модуля

Американська аерокосмічна компанія Lockheed Martin запропонувала NASA проект місячного модуля висотою у три поверхи.

Про це повідомляється на сайті Lockheed Martin.

"Інженери вже працюють над майбутнім пілотованим кораблем Orion. На цей апарат спирається і проект місячного модуля", – наголошується в повідомленні.

Згідно з проектом, одноступеневий заселений апарат буде сягати у висоту майже трьох поверхів — 14 метрів — і для підйому до жилої герметичної камери в ньому буде використовуватися ліфт.

Він розрахований на екіпаж до чотирьох чоловік, які зможуть залишатися на борту і працювати на Місяці до двох тижнів, після чого піднімуться на орбіту за допомогою маршових двигунів.

Для порівняння, модулі кораблів Apollo вміщували максимум двох і були розраховані лише на коротке перебування на поверхні супутника.Основу апарату становить герметична капсула корабля Orion, крім того, використовуються елементи його носового обтічника і авіоніки, що дозволить знизити витрати на розробку і виробництво.

За розрахунками Lockheed Martin, суха маса модуля досягне 22 тонн, крім того, йому знадобиться 40 тонн палива для посадки і подальшого злету з використанням чотирьох модернізованих РРД Aerojet Rocketdyne RL10.

Згідно з побажаннями NASA, апарат зможе використовуватися повторно — як мінімум до 10 разів, дозаправляясь як на поверхні, так і на орбіті.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: