fbpx
Сьогодні
16:22 28 Вер 2018

"Укрпошта" попереджає про колапс системи доставки через "закон трьох посилок"

Закон про обмеження кількості посилок з-за кордонну до трьох одиниць, які не будуть оподатковуватися, завдасть шкоди логістиці та бюджету.

Про це заявив генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Якщо її не скасують – то встане весь імпорт. І на цьому все закінчиться. І це буде не відповідальність "Укрпошти". Це буде вина митника, який не захоче брати на себе відповідальність при підрахунку, яка все-таки з п'яти посилок четверта", – пише він.

За його словами, у разі ухвалення закону "трьох посилок" весь аеропорт "Бориспіль" буде завалений міжнародними посилками і відповідно встане вся логістика таких замовлень.

"Це питання не до "Укрпошти", це питання до тих, хто приймав цей закон", – заявив Смілянський.

Керівник "Укрпошти" також зазначив, що подібного прецеденту з обмеженням кількості посилок в інших країнах немає.

"В інших країнах є обмеження на вартість завезених посилок, на кількість – немає. В Євросоюзі дійсно встановлений ліміт в EUR22 на ввезені товари. Але ж в Євросоюзі і ринок у багато разів більший, ніж в Україні. А всередині Євросоюзу немає жодних лімітів. Все, що потрапило всередину Євросоюзу – далі возиться абсолютно спокійно без будь-яких лімітів", – наголосив директор "Укрпошти".

Нагадаємо, 7 грудня 2017 року Верховна Рада ухвалила закон №6776-д про податкові обмеження на часте ввезення та пересилання товарів з-за кордону.

На початку 2018 року внесенням відповідних змін до податкового кодексу України введення обмеження на безподаткові пересилання товарів з-за кордону відтермінували на рік.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: