fbpx
Сьогодні
22:10 28 Вер 2018

Скрипаль співпрацював з розвідувальними службами чотирьох країн НАТО, - ЗМІ

Отруєний в Великій Британії колишній російський військовий розвідник Сергій Скрипаль співпрацював з розвідувальними органами чотирьох країн НАТО.

Про це повідомило німецьке видання FOCUS.

За інформацією неназваного представника контррозвідки НАТО, за допомогою Скрипаля були викриті деякі шпигуни ГРУ. Зазначається, що співпраця з закордонними спецслужбами тривала до 2017 року.

FOCUS зазначає, що в 2012 році Скрипаль в супроводі представників Служби британської зовнішньої розвідки MI6 вирушив до Праги, де "здав" чеським спецслужбам російські шпигунські мережі.

Влітку 2016 року Скрипаль, як пише видання, можливо, розсекретив трьох російських розвідників в Естонії.

Крім того, Скрипаль співпрацював з секретною службою Іспанії. Згідно з інформацією FOCUS, колишній російський військовий розвідник сприяв викриттю зв'язків російської мафії на Коста-дель-Соле з впливовими політиками та офіційними особами в Москві.

Джерело в НАТО не виключило, що робота Скрипаля на спецслужби західних країн щодо виявлення російських шпигунів і була справжньою причиною замаху на його вбивство.

Нагадаємо, 4 березня 2018 року колишнього російського агента Сергія Скрипаля та його доньку Юлію отруїли нервово-паралітичною речовиною Новачок в британському Солсбері.

5 вересня поліція Великої Британії назвала імена громадян Росії, підозрюваних в отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів. За даними британських правоохоронців, ними є співробітники російської військової розвідки Олександр Петров і Руслан Боширов.

На російському пропагандистському телеканалі RT вийшло інтерв'ю Олександра Петрова і Руслана Боширова. Вони заявляли, що приїхали в Солсбері, щоб "подивитися на знаменитий собор". Росіяни запевнили, що до Великої Британії вони приїхали, щоб "відпочити і відірватися".

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: