fbpx
Сьогодні
16:56 22 Вер 2018

У ЗСУ створюють нову систему медичної евакуації з передової

У Збройних силах України створюють новий підрозділ із медичної евакуації. Уже в середині жовтня екіпажі почнуть підготовку, запрацювати в повну силу проект має до червня 2019 року.

Мета створення – переформатувати систему медичної евакуації ЗСУ, пише "Новинарня".

Координуватиме новий підрозділ Ілля Лисенко.

Експериментальний підрозділ формується на базі 65-го мобільного госпіталю і має відповідати стандартам НАТО. Ці новації – частина цілісної програми.

Новостворений підрозділ забезпечуватиме евакуацію на першому етапі – на тактичному рівні.

Поранених із поля бою, як і раніше, евакуюватимуть силами бойових підрозділів, а далі вже до шпиталю бійця везтиме бригада "медеваку".

Таким чином, як зазначається, екіпажі "медеваку" заберуть на себе частину навантаження медиків батальйону.

"Щоб цей процес був єдиний під одним керівництвом, створюється експериментальний підрозділ, а в Головному військовому управлінні створюється відділ медичної евакуації", – зазначив полковник медичної служби Ігор Хоменко.

Також зазначається, що цей підрозділ постійно перебуватиме в зоні бойових дій і забезпечуватиме евакуацію за територіальним принципом у зоні своєї відповідальності – незалежно від ротацій бригад.

Згодом такі підрозділи будуть створені на базі й інших мобільних госпіталів.

Передбачається, що "медеваківці" володітимуть необхідним медичним обладнанням, з яким "не розлучатимуться, як солдат зі своїм автоматом, і в будь-який час доби готові до виконання задачі".

Далі в планах розвитку медевакуації – операційно-тактичний рівень: евакуація з мобільних госпіталів до Харкова і Дніпра, і потім – стратегічний – з цих міст у військово-медичні клінічні центри та національний військово-медичний клінічний центр, включно з аероевакуацією.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: