fbpx
Сьогодні
11:08 22 Вер 2018

У Венесуелі вартість шкільного сніданку наблизилася до розміру мінімальної зарплати

Вартість шкільного сніданку в Венесуелі наблизилася до розміру мінімальної місячної зарплати, встановленої владою після серпневої деномінації.

Про це заявив член ради муніципалітету Лібертадор у Каракасі Хесус Армас, інформує УНН із посиланням на радіостанцію Union Radio.

"Маленька упаковка соку і пиріжок стоять 80 боліварів, у перерахунку на 20 днів шкільних занять виходить 1,6 тис. боліварів", — сказав політик, який представляє опозиційну партію "Справедливість перш за все". З 1 вересня мінімальна зарплата в Венесуелі за рішенням уряду була підвищена в десятки разів — до 1800 суверенних боліварів (180 млн за старим курсом) або 0,5 Petro.

В ході деномінації, що розпочалася 20 серпня, влада прибрала з купюр п'ять нулів і прив'язала суверенний болівар до венесуельської криптовалюти Petro. Її вартість прирівняна до ціни бареля видобутої у країні нафти і становить близько 60 доларів за одиницю.

Довідка: Деноміна́ція (від лат. denominatio — найменування, позначення) — зміна (збільшення) номінальної вартості грошових знаків із метою стабілізації валюти чи спрощення розрахунків. Деномінація відбувається шляхом обміну старих грошових знаків на нові що мають, як правило, менший номінал. Старі грошові знаки можуть вилучатися з обігу (10:1, 100:1 і т. ін.).

Нагадаємо, в останні роки Венесуела переживає гостру соціально-економічну кризу, що супроводжується стрімким зростанням цін і девальвацією болівара. Згідно з останніми оцінками парламентського комітету з фінансів, за підсумками серпня інфляція в річному обчисленні перевищила 200000%. МВФ прогнозує інфляцію в 1000000% до кінця року. Офіційні дані про зростання цін у країні не публікуються вже кілька років.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: