fbpx
Сьогодні
17:15 18 Вер 2018

"Одеська стіна срачу": городяни обурені знищенням мурала Гамлета Зіньківського

Містян обурило знищення настінної картини «Ця стіна – мій дім», – як з'ясувалося, у багатьох це був найулюбленіший мурал в Одесі.

Після того, як вчора невідомий зафарбував мурал, в соцмережах почалося бурхливе обговорення події. Одесити писали, що вважають подію вандалізмом і справжнім злочином. Виявилося, що багато хто вважає знищену картину харківського художника найкращим зразком жанру стріт-арту в Одесі.

Всі згадали про долю харківської стіни, на якій також був зафарбований мурал Гамлета Зіньківського – як відомо, вона стала «Стіною срачу», резонанс піднявся на всю Україну і навіть за її межами.

мурал Гамлета Зіньківського

Відразу виникла ідея відреагувати на знищення Мура. Ресторатор Алекс Купер запропонував винагороду.

«Хлопців, на одній зі стін у Одесі треба написати три букви Й У Х. За кожну букву даю 50$ і бургерер :)», – написав він.

Вже незабаром на стіні з'явився перший напис (перше фото в новини). А трохи пізніше до розпису доклали руку всі, кому було не лінь.

Деякі одесити в соцмережах писали про те, що підозрюють мерію у знищенні мурала. Але там запевняють в своїй непричетності – більш того, Гамлету запропонували відновити мурал. Про цю пропозицію художнику повідомила по телефону директор муніципального департаменту культури та туризму Тетяна Маркова.

Однак Зіньковський відповів, що не зможе відновити мурал «Ця стіна – мій дім». Проте, він готовий нанести мурал на іншу стіну, і представник мерії на це погодилася. Це буде зроблено пізніше, тому що художник зараз працює над черговим проектом за кордоном.

Крім того, як стало відомо Маяку, в мерії вживають заходів, щоб знайти і покарати людину, яка знищила мурал на Успенської, 5.

Цікаво те, що поки ніхто не збирається щось робити з самою «Одеської стіною срач» на Успенській, 5: схоже, вона ще залишиться з нинішньої перебільшено-вандальской розписом на якийсь час.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: