fbpx
Сьогодні
Експеримент 16:03 16 Вер 2018

В Амстердамі влада забере автівки у 100 містян на 2 місяці і забезпечить їм безкоштовний доступ до іншого транспорту

Муніципалітет Амстердама запустив експеримент, в якому 100 добровольців здадуть свої автомобілі на два місяці й натомість користуватимуться іншим транспортом.

Учасники експерименту самі можуть обрати, коли почнеться двомісячне випробування. На цей час влада міста надасть безкоштовне місце в муніципальному гаражі для зберігання автівки.

Протягом двох місяців власник не може користуватися своєю машиною. Виключення можуть зробити лише після розгляду заявки щодо кожного конкретного випадку.

Натомість власники автомобілей отримають безкоштовний доступ до опцій, запропонованих компаніями, що долучилися до проекту. Це проїзний на громадський транспорт, таксі TCA або Uber, каршерінгові компанії Car2Go, Greenwheels або mywheels, оренда автомобіля Sixt або Tripmanager, велосипеди Urbee, скутери Felyx та система райдшерінгу ViaVan (мобільний додаток для пошуку автомобіля, якому з вами по дорозі).

Проект ініцювали через ріст населення в Амстердамі. Влада відмовляється від таких рішень, як будівництво доріг і паркінгів, хоча б тому, що для них просто немає місця.

Завдяки експерименту муніципалітет сподівається дослідити, які альтернативи автомобілям варто розвивати.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: