fbpx
Сьогодні
13:58 16 Вер 2018

УПЦ МП лякає "кровопролиттям", якщо її позбавлять привілеїв після отримання Томосу

Якщо Українська православна церква Московського патріархату (УПЦ МП) позбудеться своїх привілеїв після отримання УПЦ Київського патріархату (УПЦ КП) автокефалії, віруючі можуть почати захищати великі монастирі і влаштувати "кровопролиття".

Про це заявив глава синодального Відділу зовнішніх церковних зв'язків РПЦ митрополит Іларіон (Алфєєв) в інтерв'ю російського пропагандистському телеканалу RT.

"Якщо УПЦ (Московського патріархату – ред.) визнають церквою країни-агресора, як вони зараз говорять, якщо її позбавлять законних прав, то ми можемо очікувати всього чого завгодно – що розкольники візьмуть контроль над великими монастирями, такими як Києво-Печерська лавра, Почаївська лавра. Тоді, звичайно, православні віруючі будуть захищати ці святі місця, і може початися кровопролиття", – сказав митрополит Іларіон.

Раніше настоятелька Одеського Свято-Михайлівського жіночого монастиря, голова Синодальної комісії УПЦ МП "Церква і культура" ігуменя Серафима (Шевчик) заявила, що духовенство і віруючі Московського Патріархату самі не підуть з Києво-Печерської, Почаївської та Святогірської лавр, а винести їх можуть "тільки у трунах".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: