fbpx
Сьогодні
19:08 11 Вер 2018

Сюмар пропонує внести зміни до Виборчого кодексу, щоб обмежити політичну рекламу

Фото radiosvoboda.org

Через те, що питання політичної реклами неврегульоване, переконана народний депутат, голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики  Вікторія Сюмар, відбувається зростання рейтингів певних кандидатів в президенти.

Депутат пропонує внести зміни до Виборчого кодексу в частині агітації, які передбачають можливість обмежувати політичну рекламу, пише Радіо Свобода.

Це, зокрема, стосується того, що брати участь в політичній рекламі матимуть право виключно кандидати, які планують балотуватися на посаду президента, і представляти вони повинні свої програми або звіти про їхню роботу.

"Натомість ми маємо постановочні ролики, де з красивими дівчатками, хлопчиками і бабусями розказуємо про світле майбутнє. Тобто, оця відверта маніпуляційна технологія – бити на емоцію, замість того, щоб пропонувати реальні речі. Сьогодні все це активно використовується політиками, а медіа в цьому плані стають співучасниками", – розповідає Сюмар.

З іншого боку, каже вона, в Україні все ж таки зберігається плюралізм медіа. Хоча, наголошує депутат, ще потрібно працювати над незалежністю редакційних колективів від впливу власників.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: