fbpx
Сьогодні
10:35 09 Вер 2018

Щоб уникнути другого суду, Манафорт може визнати провину

Фото Meduza

Юристи Пола Манафорта звернулись до американських прокурорів з пропозицією угоди. Манафорт розглядає можливість визнати свою провину, щоб уникнути другого судового процесу, який має початись в Вашингтоні цього місяця.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на поінформовані джерела.

Мінулого місяця суд штату Вірджинія виніс вирок колишньому керівникові виборчої кампанії Дональда Трампа за банківське та податкове шахрайство.

У Вашингтоні його звинувачують в фінансових злочинах, включаючи відмивання коштів та діяльність в якості агента України без реєстрації а також у перешкоджанні правосуддю.

Переговори стосовно можливого визнання провини стосувались того, яку саме провину визнає Манафорт і який строк ув'язнення рекомедуватимуть прокурори з команди Роберта Мюллера, повідомляє видання з посиланням на поінформоварі джерела.

69-річному Манафорту вже загрожує 10 років ув'язнення, згідно до дорадчого вироку за справою у Вірджинії.

Перший суд над Манафортом стосувався мільйонів доларів, які він заробив консультуючи Януковича та проросійську Партію Регіонів. Гроші надходили від впливових українських бізнесменів через рахунки на Кіпрі і він не сплачував з них податки, а використовував ці гроші для того, щоб вести розкішне життя в США. Після того, як доходи з України припинились, прокурори стверджують, що Манафорт брехав банкам, щоб отримати мільйони доларів кредитів.

Друга судова справа може стосуватись тих самих операцій, а прокурори прагнутимуть довести, що Манафорт порушив закон про реєстрацію іноземних агентів, коли лобіював на користь Януковича. Манафорт винаймав провідні лобістські фірми в США такі, як Podesta Group та Mercury Public Affairs LLC, а також платив низці колишніх європейських політиків.

Колишній федеральний прокурор США Патрік Коттер сказав, що обвинуваченим важко усвідомити, що варіантів залишається небагато.

"Ті, кому багато сходило з рук до ув'язнення" часто виказують браваду, сказав він. "коли виносять вирок, вони вірять що буде ще один шанс. Лише через певний час вони усвідомлюють, що шансів більше не буде".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: