fbpx
Сьогодні
22:31 08 Вер 2018

"Укрзалізниця" та 1991 Open Data Incubator запускають програму для стартапів

"Укрзалізниця" і "1991 Open Data Incubator" за підтримки Міністерства економрозвитку та торгівлі, а також офісу Національної інвестиційної ради України заявили про запуск інкубаційної програми для стартапів Future of Mobility Lab. UZ edition.

Про це йдеться в презентації проекту, передає Інтерфакс-Україна.

"Future of Mobility Lab.UZ edition буде розвиватися як інкубаційна програма для стартапів, які прагнуть переглянути технологічний бекграунд Укрзалізниці та мають ідею спільного проекту з підприємством", – йдеться в документі.

Згідно з програмою, проекти пропонується реалізувати в наступних сферах: скоринг і використання даних в закупівлях – інтегровані страхові рішення, оптимізація роботи з підрядниками, альтернативні витрати на вантажні перевезення – електронні контролери тощо, пасажирські перевезення – рішення для пасажирів на всіх етапах подорожі, доповнена та віртуальна реальність.

Серед інших напрямків – управління непрофільними активами і складами (IoT і блокчейн) і альтернативні експериментальні рішення (machine learning, соціальні проекти).

Передбачається, що протягом безкоштовної тримісячної програми Future of Mobility Lab. UZ edition в 1991 Open Data Incubator відібрані стартапи будуть працювати над розробкою пілота свого проекту, отримають менторську підтримку провідних експертів галузі та доступ до даних і необхідної інфраструктури Укрзалізниці.

До участі в проекті планується відібрати 10-12 команд, заявки від стартапів приймаються до 4 жовтня.

За словами заступника глави МЕРТ Михайла Титарчука, відомство підтримує цей проект з метою напрацювання робочої моделі взаємодії між стартапами та державними підприємствами.

"Після завершення програми ми спільно з партнерами розробимо конкретні рекомендації для державних підприємств щодо кооперації з ІТ-сектором та інноваційним середовищем і запропонуємо ці рекомендації на розгляд уряду", – сказав він.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: