fbpx
Сьогодні
16:56 05 Вер 2018

У голодуючого Балуха сильні болі в печінці, а належної допомоги йому не надають, - адвокат

В українського політв'язня Володимира Балуха стався напад болю в печінці і він продовжує втрачати вагу.

Про це розповів адвокат українця, повідомляє Кримська правозахисна група.

"У Володимира був напад сильного болю в печінці, він продовжує втрачати вагу. Зараз українець перебуває в камері з постійним відеоспостереженням. Балух вважає, що в ракурс камери потрапляє навіть туалет", – повідомив адвокат.

Захисник Балуха зустрівся з ним 5 вересня. За словами адвоката, медична допомога політв'язню не надається належним чином.

Станом на 5 вересня Балух голодує (вживає лише сухарі та кисіль) 171 день.

Він оголосив про голодування 19 березня 2018 року.

Нагадаємо, 8 грудня 2016 року ФСБ затримала Балуха після того, як він вивісив над своїм будинком в селі Серебрянка Роздольненського району Криму прапор України й "перейменував" свою вулицю на вулицю Героїв Небесної Сотні.

Роздольненський районний суд окупованого Криму засудив українця Володимира Балуха до 3 років і 7 місяців колонії-поселення та штрафу в 10 тис. руб. (близько 4,6 тис. грн). Покарання він відбуває на території півострова.

Попри те, що Балух продовжує безстрокове голодування, адміністрація СІЗО не вважає його голодуючим відколи він погодився їсти сухарі та пити кисіль.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: