fbpx
Сьогодні
11:44 05 Вер 2018

Через хімічні викиди у Криму почав погіршуватися стан прикордонників

В українських прикордонників, які працюють поблизу півострова, почав погіршуватися стан здоров'я.

Про це заявив помічник очільника державної прикордонної служби Олег Слободян в ефірі одного з каналів.

Він зазначив, що станом на ранок 5 вересня ситуація не змінилася: вітер продовжує віяти вглиб окупованого півострова, тому здоров'ю людей, які живуть на адмінмежі з Херсонською областю, нічого не загрожує.

За його словами, ці люди також відчувають погіршення стану здоров'я. При цьому прикордонна служба готова надавати допомогу громадянам, які бажають втекти від отрути з Криму на материкову Україну.

"Регулярно наші медики цікавляться станом здоров'я наших прикордонників. Були скарги на самопочуття, це запаморочення, нудота, головний біль, але після відповідних медичних консультацій та прийому ліків, ці симптоми вдавалося зняти. Таких людей замінюють на службі, дають їм можливість відпочити і ретельно обстежують", – сказав Слободян.

Нагадаємо, що в ніч на 24 серпня в місті Армянськ в окупованому РФ Криму місцеві жителі розповіли про невідомий наліт "липкої іржі", яким протягом доби вкрилися металеві предмети. Крім того, жителі скаржилися на першіння в горлі, висип і загальну слабкість.

Як свідчать записи у соцмережах, дитяче відділення лікарні у Армянську переповнене, через кислотні опади, людям пече в очах та у дихальних шляхах.

Причиною появи маслянистого нальоту на металевих предметах в Армянську є викид шкідливої ​​речовини на хімічному заводі "Кримський Титан".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: