fbpx
Сьогодні
17:00 03 Вер 2018

Ізраїльська радіостанція вибачилася, що пустила в ефір улюбленого композитора Гітлера

Громадська телерадіокомпанія Ізраїлю вибачилася перед слухачами після того, як в ефірі радіо зазвучала музика німецького класика Ріхарда Вагнера.

Про це повідомляє ВВС.

Ставлення до видатного німецького композитора 19-го століття залишається неоднозначним в країні, оскільки він був запеклим антисемітом, а лідер нацистів Адольф Гітлер був його великим шанувальником.

Офіційно музика німецького композитора не заборонена в країні, але серед суспільства точаться чвари щодо того, як відноситися до цього німецького класика.

Проте, минулої п'ятниці провідне радіо країни пустило в ефір відому композицію Götterdämmerung  ("Сутінки богів").

В компанії зазначили, що відповідальний за це редактор допустив помилку у своєму "художньому виборі" і більше Вагнер там звучати не буде.

Ізраїльська радіостанція додала, що розуміє скільки болі це могло принести тим, хто пережив Голокост.

Так, роботи Вагнера містять особливі погляди на питання расової чистоти, за що нацисти зробили його свого роду символом своєї ідеології.

Композитор також був автором брошури під назвою "Юдаїзм в музиці", у якій він сказав, що  єврей "нездатний до художнього вираження".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

 

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: