fbpx
Сьогодні
09:34 31 Сер 2018

Вартість одного 1 км поїздки по платній дорозі коштуватиме до 23 грн, - Омелян

Вартість проїзду по платних дорогах в Україні може скласти 20-70 євроцентів (6,63-23,19 грн) за один кілометр поїздки.

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян в ефірі телеканалу Прямий.

"У випадку України, європейських країн, де практикується платні автобани, вартість кілометра проїзду буде варіюватися між 20-70 євроцентів. Зараз йде дискусія", – сказав він.

Омелян зазначив, що вартість проїзду по платних дорогах в Китаї становить приблизно 20 євроцентів, а в Європі – 50-70 євроцентів.

"За платні дороги ми зможемо говорити точно тільки після того, як буде проведено тендер і будемо розуміти, яка компанія виграла, на яких умовах", – додав міністр.

Також Омелян розповів про плани будівництва платних автодоріг в Україні.

"У цьому році ми анонсуємо будівництво відрізка між Львовом і Краковці. Це повинна бути платна дорога. І я сподіваюся на те, що якщо тендер пройде успішно, ми будемо мати початок будівництва вже в 2019 році", – розповів він.

Також Омелян розповів про підготовку техніко-економічної документації для відрізку дороги Київ -Біла Церква.

"Це теж повинен бути автобан в Україні, і теж платний ", – додав Омелян.

Нагадаємо, що в лютому Верховна Рада прийняла закон, який дозволяє передавати на умовах концесії дороги загального користування державного значення для будівництва і експлуатації.

При цьому, ще наприкінці серпня минулого року радник голови Укравтодору Олександр Кава повідомив, що вартість проїзду по першій в Україні платній дорозі, яка з'єднає Київ і Білу Церкву, обійдеться водіям приблизно в 4,5 євро при середньому тарифі 9 євроцентів за кілометр.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: