fbpx
Сьогодні
09:14 31 Сер 2018

В США оприлюднили розшифровку розмов Єльцина і Клінтона щодо Путіна

Бібліотека екс-президента США Білла Клінтона оприлюднила тисячу документів, які пов'язані з американо-російськими відносинами.

Про це повідомляє РБК.

З оприлюднених документів випливає, що у вересні 1999 року лідер Росії Борис Єльцин повідомив Біллу Клінтону, що обрав собі в наступники Володимира Путіна.

"Незабаром, в найближчі дні, ви зустрінетеся з Путіним. Поки ж я хотів би розповісти вам про нього, щоб ви знали, яка він людина", – говорив Єльцин.

Далі він розповідає, що йому знадобилося багато часу, щоб знайти того, хто може стати наступним президентом Росії в 2000 році.

"На жаль, на той момент я не зміг знайти кого-небудь із діючих кандидатів. Нарешті, я натрапив на нього, на Путіна, і вивчив його біографію, його інтереси, його знайомих і т.д. і т.п. Я зрозумів, що він надійна людина, добре розбирається в тому, що знаходиться в його сфері відповідальності. У той же час він ґрунтовний і сильний, дуже товариський і може легко входити в контакт з потенційними партнерами. Я впевнений, що ви знайдете його висококваліфікованим партнером", – сказав Єльцин.

У тій же розмові Клінтон вказує, що до цього у нього з Путіним були хороші контакти і він з нетерпінням чекає зустрічі з ним.

З іншої стенограми випливає, що в ході розмови, яка відбулася 19 листопада 1999 року, Клінтон знову повертається до теми наступника і питає Єльцина, хто переможе на виборах.

"Звичайно, Путін, – відповідає Єльцин. – Він буде наступником. Він демократ і знає Захід", – додав він.

"Він дуже розумний", – відповів йому на це Клінтон.

"Він сильний. У нього є внутрішній стержень. Він сильний внутрішньо. І я зроблю все можливе для його перемоги – законним шляхом, зрозуміло. І він переможе. Ви будете вести справи разом. Він продовжить лінію Єльцина, орієнтовану на демократію і розширення контактів Росії. У нього є енергія і мізки, щоб домогтися успіхів у цьому", – сказав Єльцин в кінці розмови.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: