fbpx
Сьогодні
12:14 31 Сер 2018

На Донеччині активісти просять заборонити вчителям-сепаратистам працювати в школах

Активісти в Донецькій області звернулися до голови області Олександра Куця, аби той не допустив до роботи в школах вчителів-сепаратистів.

Про це у Facebook пише один з активістів Максим Потапчук.

Він нагадав, що вчителька хімії Ольга Черкашина з Костянтинівки, яка лише нещодавно вийшла з СІЗО, буде викладати дітям у школі Костянтинівського району.

"У цьому році вчительку хімії Черкашину затримали співробітники СБУ і перевезли до Вінниці, де прокуратура оголосила їй підозру за статтею 258-3 Кримінального кодексу України" Сприяння діяльності терористичної організації ", – нагадує чоловік.

Жінка працювала в агентурної мережі "ДНР".

"Вчителька фіксувала кількість військової техніки, яка прибувала на залізницю прифронтовій Костянтинівки, місце дислокації військових і їх кількість. Також завербувала до агентурної мережі екс-співробітника місцевої поліції", – пише Потапчук.

В іншому випадку, є колишній директор Костянтинівської школи № 9 Ірина Прохоренко, яка постачала їжу окупантам.

"Прохоренко є депутатом Костянтинівської міської ради і пішла на співпрацю зі слідством, здавши своїх проросійських колег, але очевидно, що відновлення її педагогічної діяльності (яку вона поєднує з політичною кар'єрою) буде роками провокувати численні конфлікти і ворожнечу всередині суспільства", – пише активіст.

Також, в зверненні активісти акцентують увагу і на те, що засилля проросійських кадрів відбувається і в структурі обласного Департаменту освіти і науки, приводячи в приклад радника з гуманітарних питань Донеччини Тамару Лук'янчук – партнерку регіонала Андрія Шишацького.

"З упевненістю і надією на розуміння звертаємося до нового глави Донецької ОДА Олександра Куця з пропозицією скористатися досвідом міського голови Дніпра, який сміливо вирішив заблокувати діяльність директорів, завучів та вчителів шкіл міста, які підтримували терористів", – звертаються активісти до голови Донеччини.

"Якщо зараз ми промовчимо, то ідеологічно і морально втратимо тисячі маленьких українців зі сходу, які потрапили в руки проросійських сил", – додали активісти.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: