fbpx
Сьогодні
11:48 31 Сер 2018

На Донбасі 10 шкіл зупинили роботу через близькість до зони бойових дій

Десять закладів загальної середньої освіти в Донецькій області призупинили свою роботу, бо знаходяться занадто близько до зони бойових дій.

Про це повідомив глава Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Олександр Куць.

"Через наближення до зони бойових дій призупинено роботу 10 закладів загальної середньої освіти: три – у Волноваському районі, по два – в Авдіївці, Мар'їнському, Ясинуватському районах, а також Мар'їнська школа-інтернат обласної комунальної власності", – сказав Куць.

Зараз в "сірій" зоні, що знаходиться на лінії розмежування, розміщено 113 навчальних закладів: 53 дитсадка, 54 школи, 6 училищ та школа-інтернат. У них навчається 15303 дитини.

Всього на підконтрольній Україні території в Донецькій області відкриється 522 нові школи, де навчатимуться 160 тисяч дітей, у тому числі 8800 переселенців.

"У перший клас прийдуть 17800 першокласників, 17600 з них будуть навчатися українською мовою ", – зазначив Куць.

Нагадаємо, з 1 вересня учні перших класів навчатимуться за новими державними стандартами і в нових класах, на оснащення яких в цьому році було виділено 1 млрд гривень.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: