fbpx
Сьогодні
18:49 30 Сер 2018

Національний рекорд: Суми визнали донорською столицею України

Суми назвали столицею донорства в Україні. Тут у базі служби крові налічується стільки ж донорів, скільки й по всій країні. Кожен п'ятий містянин регулярно здає власну кров заради хворих. Причому жодна крапля не пропадає даремно, тоді як по всій країні її списують тоннами.

У Сумах показник донацій крові та її компонентів складає 190 на тисячу чоловік населення. Саме ця цифра стала приводом для фіксації Національного рекорду України.

Одна донація – це здача різних компонентів крові: плазми, еритроцитів, тромбоцитів або цільної крові, повідомляє "Трибуна".

За статистикою, в інших регіонах України – 15 донацій на 1000 осіб.

Інформацію про рекорд внесли до Національного реєстру рекордів України.

На кінець 2017 року в базі Сумського обласного центру служби крові було зареєстровано понад 45 тисяч донорів. Порівняно з 2015-м роком, їх кількість збільшилася майже вдвічі. З них 90% – штатні донори, які здають компоненти крові регулярно, пише "Спецкор".

На Сумщині 35 жителів мають звання Заслужений донор України. Це при тому, що всього у державі їх 115. Крім того, у області більше 4-х тисяч Почесних донорів, вони здали кров не менше 40 разів, або плазму – 60 і більше разів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: