fbpx
Сьогодні
17:06 29 Сер 2018

Санкції США: німецький партнер Північного потоку-2 задумався про вихід з проекту

Один з європейських партнерів Газпрому по Північному потоку-2 – німецька компанія Uniper, може відмовитися від участі в проекті, якщо США введуть санкції.

Про це пише Прайм.

"Uniper не може ризикувати і піддаватися впливу американських санкцій. В цьому випадку нас виключать з платіжного обороту і ми більше не зможемо використовувати американський долар в торгових операціях. Це ті речі, які Uniper принципово не може допустити", – сказав член правління енергетичної компанії Крістофер Дельбрюк.

Відзначимо, що США вимагають від європейських країн припинити участь в проекті Північний потік-2 і загрожують санкціями тим, хто не піде на це.

Закон, підписаний в 2017 році президентом США Дональдом Трампом, зокрема, передбачає, що глава держави зможе накладати санкції на осіб, які вкладають в будівництво російських експортних трубопроводів понад $5 млн за рік або $1 млн одноразово. Закон також скорочує максимальний термін фінансування російських нафтогазових компаній з 90 до 60 днів.

У Вашингтоні і багатьох східноєвропейських столицях висловлюють побоювання, що Північний потік-2, який повинен вдвічі збільшити прямі поставки газу з Росії до Німеччини, і це ще більше посилить залежність Західної Європи від російських енергоресурсів.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: