fbpx
Сьогодні
13:36 24 Сер 2018

Росія відправила до Білорусі "посла війни", який фактично стане генерал-губернатором, - ЗМІ

Лідер Росії Володимир Путін підписав указ про призначення послом в Білорусі Михайла Бабича, якого називають "послом війни".

Про це пише білоруське видання "Наша Ніва".

За даними видання, Бабич може отримати статус спецпредставника президента РФ у Білорусі.

"За словами близьких до влади людей, це, фактично, генерал-губернаторство або статус, дуже близький до того … Якщо Бабич приїде в статусі спецпредставника, це стане свідченням особливої уваги до процесів в Білорусі і бажання мати ще більший вплив на те, що у нас відбувається, в інтересах російської сторони ", – пише білоруське видання.

Раніше Бабич обіймав посаду першого заступника голови адміністрації Іванівської області, керівника представництва адміністрації Іванівської області при уряді РФ.

Згідно з офіційною біографією, він "проходив службу на командних посадах у Повітряно-десантних військах і військах КДБ СРСР, брав участь у бойових діях". Брав участь у придністровському конфлікті та у Першій чеченській війні, за що отримав медаль "За відвагу".

З листопада 2002 року до лютого 2003 р. був головою уряду Чеченської республіки.

"На той момент там ще тривала партизанська війна. Пробув до лютого 2003 року, лише 3 місяці, але із завданням впорався – 23 березня 2003 року у Чечні було проведено референдум за новою Конституцією, згідно з якою республіка стала суб'єктом Російської Федерації", – пише "Наша ніва".

У 2003 році Бабич був обраний депутатом Держдуми, був членом фракції "Єдина Росія", заступником голови комітету Держдуми з оборони.

У грудні 2011 року був призначений повпредом президента РФ у Приволзькому федеральному окрузі.

У 2016 році кандидатура Бабича вносилася на розгляд на пост посла РФ в Україні, після того, як Путін відправив у відставку посла РФ в Україні Михайла Зурабова. Тимчасовим повіреним у справах Росії в Україні призначено Сергія Торопова.

Однак Україна відмовилася прийняти Бабича як повноважного представника Росії.

Російські опозиціонери – екс-депутат Держдуми Ілля Пономарьов та політичний емігрант Ольга Курносова, застерігали президента Петра Порошенка від узгодження кандидатури Бабича в якості посла РФ в Україні.

За словами Курносової, Бабич – колишній військовий і висунення саме його на посаду посла свідчить, що Путін робить ставку на дострокові вибори в Україні.

"Бабич – це остання людина, від якої була б користь як дипломата. У ситуації неоголошеної війни відправляти послом військового – це як плювок в обличчя", – заявляла вона.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: