fbpx
Сьогодні
12:58 23 Сер 2018

В МЗС назвали третину своїх робітників "баластом" і хочуть їх позбутися

Міністерство закордонних справ України проведе оцінювання співробітників, щоб відсіяти некваліфіковані кадри.

Про це розповів державний секретар МЗС Андрій Заяць в інтерв'ю "Європейський правді".

"Баласт не відсіється через конкурси. Конкурси дозволяють не "відсіяти" додатковий баласт, вони гарантують, що нові працівники – кваліфіковані. А щоби позбавитися баласту, ми запроваджуємо щорічне оцінювання", – сказав він.

За його словами, третина дипломатів нині не виконує своїх функцій так, як цього вимагає держава.

"Третина працівників є "локомотивами", вони тягнуть на собі всю роботу. Ще третина – працює загалом нормально, але потребує регулярних якихось поштовхів, щоб зберігати прийнятний темп, а ще третина є баластом", – сказав він.

Заяць наголосив, що конкурси потрібні, адже цей прозорий механізм дозволяє вливати "свіжу кров", але їхні вимоги і процедура не адаптовані до дипломатичної служби.

"Що робити, якщо після конкурсу з'ясовується, що дружина переможця, що має їхати до посольства України – громадянка Росії? На етапі проведення конкурсу ми не можемо цього з'ясувати, ці дані не зазначаються. Але це серйозна проблема – я вважаю, що російське громадянство дружини або чоловіка є перешкодою для роботи дипломатом. Довіри до такого переможця конкурсу немає – але і скасувати перемогу ми не можемо. А от новий закон про дипслужбу дає нам таку можливість", – зазначив дипломат.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: