fbpx
Сьогодні
20:57 23 Сер 2018

У Сербії заарештували одіозного бойовика, який воював на боці сепаратистів на Донбасі

Серб Братислав Живкович, який воював на боці бойовиків на Донбасі, заарештований за підозрою в участі у військових діях за кордоном.

Про це пише ЄП з посиланням на Slobodna Evropa.

Представники сербського Міністерства внутрішніх справ на виконання розпорядження прокуратури затримали Живковича, відомого як лідера руху четників в Сербії, в Крушеваці "за підозрою в скоєнні кримінального злочину з організації участі у війні або збройному конфлікті в чужій країні".

Підозрюваного помістили під варту.

Братислав Живкович – командувач сербської націонал-шовіністичної парамілітарної організації Четники. Він брав участь у конфліктах в Боснії, Косові та Хорватії у 90-их роках. У 2014-році він вирушив у Крим, заявивши, що потрібно допомогти росіянам у війні з українцями.

Пізніше він поїхав на Донбас, де разом з іншими сербами брав участь у бойових діях на боці проросійських бойовиків.

Служба безпеки України 11 жовтня заявила, що лише на території, підконтрольній угрупованню "ЛНР", від початку конфлікту на Донбасі воювали більш як 300 громадян Сербії.

З кінця 2014 року прокуратура Сербії порушила 45 справ стосовно найманців, які беруть участь у військових конфліктах за кордоном, зокрема на Донбасі. Лише 4 з них завершилися реальними ув'язненнями.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: