fbpx
Сьогодні
13:19 20 Сер 2018

Активісти оскаржили закриття "справи рюкзаків" щодо Авакова

Олександр Аваков

Центр протидії корупції оскаржив рішення Солом'янського райсуду Києва про закриття кримінального провадження у "справі рюкзаків" щодо сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова.

Про це повідомляється на сайті ЦПК.

"Центр протидії корупції подав скаргу до Солом'янського суду на рішення прокурора САП Василя Кричуна закрити кримінальне провадження у "справі рюкзаків" щодо сина та екс-заступника міністра внутрішніх справ Арсена Авакова", – йдеться у повідомленні.

Активісти вважають незаконним рішення про закриття провадження щодо сина глави МВС та екс-заступника міністра Сергія Чеботаря.

За даними слідства, обоє причетні до розкрадання 14,5 мільйонів гривень при закупівлі рюкзаків для потреб Нацгвардії, наголосили в ЦПК.

"Прокурором САП Кричуном В.В. прийнято грубо необгрунтоване рішення, що не відповідає обставинам провадження та суперечить встановленим у законному порядку відомостям", – йдеться у скарзі.

Як повідомлялося, у липні 2018 прокурор САП Василь Кричун закрив провадження у "справі рюкзаків" щодо двох фігурантів — сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова й екс-заступника міністра Сергія Чеботаря через начебто відсутність "прямих достатніх доказів".

Натомість підозрюваним залишився третій фігурант – Володимир Литвин, який несподівано взяв всю вину на себе.

НАБУ 31 жовтня 2017 року затримало сина міністра внутрішніх справ Арсена Авакова – Олександра, екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та Литвина в рамках розслідування справи про розтрату 14 млн грн під час закупівлі рюкзаків для Нацгвардії.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: