fbpx
Сьогодні
21:32 18 Сер 2018

Україна - одна з основних тем: у Німеччині розпочалася зустріч Меркель та Путіна

У резиденції німецького уряду замку Мезеберґ ввечері розпочалася зустріч канцлерки Німеччини Анґели Меркель із президентом Росії Володимиром Путіним. Формат зустрічі не передбачає спілкування з пресою після завершення переговорів.

Путін прибув на зустріч у резиденцію, розташовану за 70 кілометрів на північ від Берліна, приблизно на 30 хвилин пізніше від запланованого часу. Перед візитом до Німеччини він відвідав весілля очільника МЗС Австрії Карін Кнайссль, повідомляє DW.

У заяві для преси перед початком зустрічі Меркель підкреслила, що тема врегулювання конфлікту на Сході України буде однією з головних на переговорах. Вона висловила сподівання на перемир'я у зв'язку з початком навчального року. Канцлерка наголосила, що хоче обговорити з Путіним можливе розміщення на Донбасі миротворчої місії ООН.

Іще однією важливою темою розмови, за словами канцлерки, буде питання спорудження газопроводу Північний потік-2. При цьому вона підкреслила позицію німецького уряду, який наполягає на тому, щоб Україна після запуску газогону зберегла транзит російського газу своєю територією.

Інші теми переговорів, зазначила Меркель, – врегулювання в Сирії, ситуація навколо ядерної угоди з Іраном, а також двосторонні відносини Росії та Німеччини.

Володимир Путін у заяві першочергово наголосив на важливості розвитку двосторонніх економічних відносин між Росією та ФРН, навівши цифри зростання зовнішньоторговельного обороту між країнами в останні роки. Стосовно інших пунктів порядку денного переговорів, він вказав на важливість повернення сирійських біженців додому.

Путін також зазначив, що врегулювання кризи на Сході України "не просувається" та заявив про зацікавленість Москви в роботі в рамках "нормандського формату" та Тристоронньої контактної групи. Він висловив сподівання на прогрес у питанні врегулювання на Донбасі на переговорах.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: