fbpx
Сьогодні
15:46 14 Сер 2018

На Донбасі арештували білоруса з "ДНР", який воював в батальйоні "Сомалі"

На Донеччині засудили бойовика "ДНР", яким виявився громадянин Білорусі.

Про це повідомляє прес-центр прокуратури Донецької області.

У листопаді 2014 року 30-річний громадянин Республіки Білорусь вступив до лав "ДНР". Отримавши звання "старший сержант", чоловік розпочав військову службу у 1-му окремому танковому батальйоні "Сомалі" на посаді командира танка.

Він доволі активно воював проти українських військ на Донбасі, зокрема, брав  участь у захопленні Донецького аеропорту у 2015 році.

У тому ж 2015 році терорист покинув службу, проте у 2017 році повернувся до служби та його зарахували до однієї з військових частин "ДНР", у складі якої він продовжив воювати проти України.

10 серпня 2018 року для продовження своєї діяльності чоловік прибув на територію України, де його спіймали працівники СБУ.

Громадянину Білорусі повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України.

Суд задовольнив клопотання прокуратури Донецької області та обрав для посібника терористів запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Нині триває слідство.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: