fbpx
Сьогодні
Погляд 15:12 08 Сер 2018

Що бойовики приховують від ОБСЄ

У «ДНР» продовжує творитися беззаконня і хаос. Найчастіше дії бойовиків перебувають за межею здорового глузду. Наприклад, самі твердять, що діють за законом, але не пускають організацію, покликану це перевіряти і контролювати.

Так, 4 серпня на блокпості, розташованому в 2,5 км на захід від Безіменного, два збройних терориста «республіки» знову відмовили патрулю ОБСЄ в проїзді, посилаючись нібито на «міркування безпеки». Про це у своєму звіті повідомила моніторингова місія. Також, повідомлялося, що біля залізничного вокзалу в Донецьку два члена збройних формувань з автоматами і в балаклавах в грубій формі «попросили» патруль місії негайно покинути даний район, оскільки, за їхньою версією, він знаходився поблизу від бойових позицій. Перевозили бойовики тоді що-небудь заборонене чи ні, вже сказати напевно не можна. Неспроста місії ОБСЄ було відмовлено в перебуванні близько ЖД вокзалу.

Крім того, два бойовики «ДНР» на блокпості, що знаходиться на відстані близько 600 метрів на північ від н. п. Заїченко знову зупинили патруль ОБСЄ і не дозволили спостерігачам проїхати в західному напрямку до Пікуза і в південному напрямку до Саханка, посилаючись на міркування безпеки і раптове проведення робіт з розмінування в даному районі. Блокування роботи моніторингової місії, а також їх дискредитація з боку бойовиків проводиться вже досить давно. І навряд чи б це затіяли в «ДНР», якби не було їм ніде правди діти.

«Спостерігачі бачили, як через блокпост проїхали автомобіль і військова вантажівка. 5 серпня на тому ж блокпості два збройних члена збройних формувань знову зупинили патруль Місії і відмовили спостерігачам в проїзді в Саханка», – повідомляється в звіті.

Досить нерозумно з боку бойовиків не пропускати патрулі ОБСЄ через свої блокпости і при цьому щиро сподіватися на визнання Світом свою непричетність до, наприклад, обстрілу.

Сергій Палков

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: