fbpx
Сьогодні
15:15 08 Сер 2018

Кому в Україні давати гроші на патріотичні фільми вирішують виробники серіалів для РФ, - режисер

Гроші на зйомку фільмів патріотичного спрямування в Україні розподіляють виробники, чий бізнес повністю зав'язаний на Росію.

Про це заявив режисер Володимир Тихий у коментарі "Громадському радіо".

Він розпочав з того, що саме Мінкультури оприлюднив результати другого етапу конкурсного відбору кінопроектів патріотичного спрямування. Тобто саме Мінкультури розподіляв кошти на проекти.

Хоча до того були сесії в Держкіно, які були присвячені, наприклад, героїзму воїнів АТО, повстанських змагань, тощо.

"Щоб зробити окрему сесію, виділити на це півмільярда гривень і віддати Міністерству культури – це вперше. Це всіх обурило. Тому що певна кількість патріотичних проектів була в запуску виробництва саме від Держкіно. Вони не отримали коштів", – пояснив Тихий.

Відповідаючи на запитання стосовно того, чому Мінкульт, а не Держкіно, розподіляє ці гроші, він зауважив, що це вельми абсурдна історія.

"Вийшло так, що була сформована творча комісія, яка наполовину складається з представників телевізійних продакшенів. Що найбільш парадоксально: ці продакшени є лідерами виробництва для Росії: Стар Медіа, Фільм Ю Ей. Вони самі собі дають проекти, умовно кажучи", – наголосив Тихий.

За його словами, коли проходив відбір до комісії, склалося так, що, наприклад, своєчасно не було повідомлено, що люди мають подати копії трудових книжок або чогось, що доводить, що вони працювали за професією.

Таким чином частина претендентів про це взагалі не знала, про це повідомили буквально за два дні до здачі документів.

"Просто відсікли частину експертів, які могли опинитися в комісії. Вже потім ця комісія займалася відбором членів комісії, яка ухвалювала рішення щодо того, що фінансувати. Там були співбесіди, на цей відбір пройшло багато людей – наприклад, Ворожбит, сценарист "Кіборгів", – ці люди чомусь не витримали суворої процедури, розгляду їхніх папірців. А ці люди витримали", – підсумував Тихий.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: